00%

Kontakt :

  • Adres: Siekierczyna 34-600 Limanowa
  • Godziny pracy 15:00 - 21:00
  • Infolinia: +48 884081780
  • E-mail: biuro@dailybox.pl

Instagram


Ostatnie publikacje

Smażony łosoś z kremową sałatką z ogórków oraz ziemniakami

Smażony łosoś z kremową sałatką z ogórków oraz z ziemniakami.. Czytaj więcej

Dostawa Żywności – Na czym polega Meal Kit Delivery od DailyBox

Dostawa Żywności: Nowoczesne Rozwiązania i Przyszłość Rynku Dostawa żywności stała.. Czytaj więcej

Co to jest meal kit delivery?

Co to jest Meal Kit Delivery? W dzisiejszym szybkim tempie.. Czytaj więcej

Brak produktów w koszyku.

Eryk - 06/12/2024

Chrupiący Sznycel Ziołowy

Przepis na Sznycel w Ziołach

Czas przygotowania: 30 minut
Kaloryczność: 813 kcal na porcję
Liczba porcji: 2


Składniki:

  • Sznycel wieprzowy: 250g
  • Rzodkiewki: 150g
  • Sałata polna: 75g
  • Przyprawa papryka słodka: 1 łyżka
  • Szczypiorek: 15g
  • Jogurt naturalny: 75g
  • Bułka tarta: 100g
  • Cytryna: 1 sztuka
  • Majonez: 25g
  • Ziemniaki: 400g

Wartości odżywcze dla 100g:

  • Energia: 542 kJ / 129 kcal
  • Tłuszcz: 5.98g
    • w tym nasycone: 1.58g
  • Węglowodany: 10.98g
    • w tym cukry: 0.18g
  • Białko: 7.02g
  • Sól: 0.249g

Przepis na Sznycel  Sposób przygotowania:

  1. Przygotowanie ziemniaków:
    • Rozgrzej piekarnik do 220°C (termoobieg) lub 200°C (bez termoobiegu).
    • Ziemniaki pokrój wzdłuż na ćwiartki, a następnie w dużej misce wymieszaj je z 1 łyżką oleju, słodką papryką oraz szczyptą soli.
    • Rozłóż ziemniaki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku przez 25 minut, aż staną się miękkie i złotobrązowe.
  2. Przygotowanie panierki:
    • Posiekaj pietruszkę i szczypiorek, a następnie wymieszaj połowę z nich z bułką tartą w głębokim talerzu. Do kolejnego talerza wsyp 2 łyżki mąki, a do trzeciego talerza wbij roztrzepane jajko.
    • Dopraw sznycle wieprzowe solą i pieprzem, a następnie panieruj je kolejno w mące, jajku i bułce tartej z ziołami.
  3. Przygotowanie sosu jogurtowo-majonezowego:
    • Jogurt, majonez i pozostałe zioła przełóż do dużej miski.
    • Cytrynę przekrój na pół i wyciśnij sok z jednej połowy do miski z jogurtem. Dopraw solą, pieprzem oraz 1 łyżeczką cukru.
    • Pozostałą cytrynę pokrój na ćwiartki.
  4. Przygotowanie sałatki:
    • Pokrój rzodkiewki w plastry.
    • Wymieszaj je z sałatą polną w misce.
  5. Smażenie sznycli:
    • Na patelni rozgrzej olej i smaż sznycle na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące.
    • Wskazówka: Nie obawiaj się użyć dużej ilości oleju, jeśli jest dobrze rozgrzany.
  6. Podanie:
    • Sznycle połóż na papierze kuchennym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
    • Na talerzach rozłóż pieczone ziemniaki, sałatkę z rzodkiewką i sznycle. Podawaj z ćwiartkami cytryny i sosem jogurtowo-majonezowym.

Alergeny: mleko (laktoza), pszenica, musztarda, jaja


 

Przepis na Sznycel w Ziołach

Opublikowano w Przepisy
Poprzedni
Wszystkie posty
Następny
Stopka

© 2024 DAILYBOX Sp.z o.o