...
00%

Kontakt :

  • Adres: Siekierczyna 34-600 Limanowa
  • Godziny pracy 15:00 - 21:00
  • Infolinia: +48 884081780
  • E-mail: biuro@dailybox.pl

Brak produktów w koszyku.

Seweryn - 15/12/2024

Kremowe Klopsiki Wieprzowe z Pieczonymi Warzywami i Sosem Pieczarkowym

Kremowe Klopsiki Wieprzowe z Pieczonymi Warzywami i Sosem Pieczarkowym

Porcje: 2 Czas: 40 minut
Przejdź do przepisu
0 Dodaj do ulubionych

Kremowe Klopsiki Wieprzowe z Pieczonymi Warzywami i Sosem Pieczarkowym

Zaskocz bliskich pysznym, aromatycznym daniem z soczystymi klopsikami, pieczonymi warzywami i kremowym sosem pieczarkowym.

0 Dodaj do ulubionych
👍 Łatwy do przygotowania
Czas 40 minut Porcje: 2 Kalorie na porcje: 559 Dieta:

Składniki

Tryb gotowania Wyłączony

Sposób Przygotowania

  1. Krok 1
    Rozgrzej piekarnik do 220°C (200°C z termoobiegiem). Ziemniaki pokrój na małe kawałki (ze skórką). Połowę czerwonej cebuli drobno posiekaj, a resztę pokrój w kliny. Paprykę pokrój na kawałki, pietruszkę obierz i podziel na cienkie słupki.
  2. Krok 2
    Posiekaj drobno większość natki pietruszki (odłóż kilka listków do dekoracji). W dużej misce połącz mięso mielone z panko, posiekaną cebulą, kminem rzymskim, połową papryki mielonej i połową natki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj 6 klopsików.
  3. Krok 3
    Na blasze wymieszaj ziemniaki, paprykę, pietruszkę oraz kliny cebuli z pozostałą papryką mieloną, oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Piecz przez 10 minut.
  4. Krok 4
    Po 10 minutach dodaj klopsiki na blachę. Kontynuuj pieczenie przez 20-25 minut, aż klopsiki będą złociste i w pełni upieczone (nie mogą być różowe w środku).
  5. Krok 5
    W międzyczasie pokrój pieczarki w plasterki. Czosnek obierz i drobno posiekaj lub zetrzyj. Kostkę bulionową rozpuść w 150 ml gorącej wody. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, dodaj pieczarki i czosnek z odrobiną soli i pieprzu. Smaż przez 3-4 minuty.
  6. Krok 6
    Do pieczarek dodaj ocet ryżowy i gotuj przez 30 sekund, aż płyn prawie wyparuje. Wlej bulion i ser śmietankowy, mieszając, aż sos lekko zgęstnieje. Wyjmij klopsiki z piekarnika, przełóż na talerz, polej sosem i udekoruj listkami natki pietruszki. Smacznego!
Słowa kluczowe: klopsiki wieprzowe, kremowy sos pieczarkowy, pieczone warzywa, domowy obiad, aromatyczne danie, mięso mielone

Previous
All posts
Next
0 Dodaj do ulubionych
Min
0 Dodaj do ulubionych

Udostępnij w swojej sieci społecznościowej

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.