Gulasz Wieprzowy z Ryżem, Limonką i Kolendrą
Gulasz wieprzowy z ryżem, limonką i Kolendrą
gulasz wieprzowy, gulasz wieprzowy z ryżem, przepis na gulasz wieprzowy, gulasz z limonką i kolendrą, gulasz wieprzowy z kolendrą, gulasz z wieprzowiny, gulasz z ryżem, aromatyczny gulasz wieprzowy, jak zrobić gulasz wieprzowy, gulasz wieprzowy przepis, przepis na gulasz z wieprzowiny, gulasz z mielonej wieprzowiny, gulasz
Składniki
Sposób przygotowania
-
Cebulę pokrój w cienkie plastry. Na dużej patelni rozgrzej olej i dodaj cebulę z szczyptą soli i miodem. Smaż przez 3 minuty, aż cebula zacznie mięknąć. Następnie dodaj mieloną wieprzowinę i smaż przez kolejne 4 minuty, rozdrabniając mięso.
-
Marchewkę pokrój w małe kawałki. Imbir zetrzyj na tarce, a czosnek posiekaj lub również zetrzyj. Dodaj marchewkę, imbir i czosnek do patelni i smaż przez 1 minutę.
-
Dodaj bulion warzywny, koncentrat pomidorowy i curry. Dobrze wymieszaj, aby przyprawy i koncentrat połączyły się z mięsem.
-
Wsyp ryż i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Wlej 600 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na małym ogniu przez 10-12 minut, aż ryż i mięso będą gotowe, mieszając od czasu do czasu.
-
Posiekaj kolendrę, zachowując część listków do dekoracji. Wmieszaj posiekaną kolendrę i sok z połowy limonki do gotowego gulaszu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
-
Nałóż gulasz do misek, udekoruj kolendrą i podaj z kawałkiem limonki.
-
Smacznego!
Wartości odżywcze
Porcje 4
Wielkość porcji 100 g
- Ilość na porcję
- Kalorie 146kcal
- % Dzienna wartość *
- Tłuszcz całkowity 5.3g9%
- Tłuszcze nienasycone 5.3g27%
- Węglowodanów całkowicie 15.7g6%
- Cukry 3.1g
- Białko 8.3g17%
- Jod 0.45 mcg
* Procent dziennej wartości oparty jest na diecie zawierającej 2000 kalorii. Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne może być wyższe lub niższe w zależności od indywidualnych potrzeb.