Łosoś z Pikantnym Makaronem Sezamowym
Szybki przepis na smażonego łososia z makaronem w pikantnym, sezamowym sosie z nutą limonki. Podawany z chrupiącym brokułem i zieloną fasolką oraz posypany czarnym sezamem.

0
Dodaj do ulubionych
Składniki
Sposób Przygotowania
-
Krok 1
Rozgrzej patelnię z odrobiną Oleju Roślinnego na średnim ogniu. Dopraw Filet z Łososia solą i pieprzem, a następnie smaż przez 9-10 minut, obracając raz w połowie czasu, aż ryba będzie gotowa i łatwo rozpadająca. -
Krok 2
Zagotuj wodę w rondlu lub czajniku. Pokrój Brokuł na mniejsze kawałki. -
Krok 3
Do wrzącej wody dodaj Brokuł i gotuj 2-3 minuty, aż będzie lekko miękki. Następnie dodaj Spaghetti i gotuj, aż makaron będzie al dente. Odcedź Brokuł i Makaron. -
Krok 4
W międzyczasie wyciśnij sok z połowy Limonki do miski i dodaj Olej z Pestek Dyni, Sos Sojowy, Sriracha oraz Płatki Chilli (według uznania). Dokładnie wymieszaj – to Twój pikantny sos sezamowy. -
Krok 5
Skrop odcedzony Makaron i Brokuł Olejem Roślinnym, aby się nie skleiły, a następnie dodaj większość przygotowanego sosu, zostawiając trochę na później. Wymieszaj, aby dokładnie pokryć Spaghetti i Brokuł sosem. -
Krok 6
Ułóż Makaron i Brokuł na talerzu, a na wierzchu połóż Filet Łososia. Skrop rybę resztą sosu i posyp czarnym Sezamem. Udekoruj kawałkiem Limonki. Smacznego!