Bogaty w warzywa makaron w ziołowym sosie pomidorowym z dodatkiem cebuli, marchewki i papryki. Całość zwieńczona chrupiącym boczkiem i lekką sałatą z winegretem. Komfortowe danie pełne warzyw.



Bogaty w warzywa makaron w ziołowym sosie pomidorowym z dodatkiem cebuli, marchewki i papryki. Całość zwieńczona chrupiącym boczkiem i lekką sałatą z winegretem. Komfortowe danie pełne warzyw.
Aromatyczne curry z ziemniaków, pomidora i fasolki szparagowej w kokosowym sosie, serwowane z soczystym kurczakiem w sezamowej panierce z nutą miodu. Pyszne, sycące danie o indyjskim charakterze.
Domowe pesto w wersji superkremowej dzięki dodatkowi serka śmietankowego. Podane z makaronem rurkami, zieloną fasolką i soczystymi pieczonymi pomidorami – aromatyczne, proste i wyjątkowo pyszne danie.
Ekspresowa wariacja na temat rendang – mielona wołowina duszona w sosie kokosowym z tamaryndem i przyprawami. Podawana z ryżem i chrupiącą sałatą z kremowym dressingiem satay. Intensywne smaki i szybkie wykonanie.
Szybkie, wegańskie danie na bazie kremowego sosu kokosowo-orzechowego z dodatkiem tajskiej pasty curry. Zawiera pieczarki, groszek cukrowy i paprykę, a całość podana jest z gotowanym białym ryżem i posypana czarnym sezamem. Syczące, aromatyczne i gotowe w 10 minut.
Filet z kurczaka duszony w kremowym sosie kokosowym z kurkumą, świeżym imbirem i czosnkiem. Serwowany z długoziarnistym ryżem i ogórkiem marynowanym w occie z czerwonego wina z chili. Pełne smaku i białka danie inspirowane kuchnią Azji Południowo-Wschodniej.
Intensywnie przyprawiony burger z mielonej wieprzowiny, doprawiony wędzoną papryką i podany w maślanej bułce brioche z karmelizowaną cebulą oraz chrupiącą sałatką z jabłka i rzymskiej sałaty. Obok – frytki ziemniaczane pieczone z papryką. Domowy klasyk z wyraźnym smakiem!
Aromatyczne danie w stylu portugalskim, które łączy soczystego kurczaka w miodowej glazurze z pieczonym ryżem w warzywnym sosie. Kolorowe, rozgrzewające i pełne smaku – idealne na codzienny obiad i kolację!
Aromatyczny łosoś w aksamitnym sosie na bazie serka i suszonych pomidorów. Do tego chrupiące, pieczone kotleciki z brokułów i sera – połączenie klasyki z nutką nowoczesności!
Aksamitne risotto inspirowane klasyczną carbonarą, wzbogacone żółtkiem, twardym włoskim serem i czarnym pieprzem. Całość wieńczą pieczone pomidorki z dodatkiem octu balsamicznego. Idealne połączenie kremowej konsystencji z kwasowo-słodkimi nutami.
Domowe kotleciki z łososia i ziemniaków, z dodatkiem dżemu z mango i aromatycznych przypraw. Podane z pieczonymi batatami i świeżą sałatką, skropioną limonkowym majonezem.
Delikatny filet z mintaja zapiekany pod serową kruszonką z bułki panko. Podany z pieczonymi ziemniakami oraz duszonym porem i groszkiem konserwowym w aromatycznym maśle czosnkowym.
Kolorowe i aromatyczne danie inspirowane kuchnią meksykańską. Ryż, chrupiąca salsa kukurydziana, delikatne kawałki dorsza oraz pikantny majonez chilli tworzą wyjątkową kompozycję smaków.
Pieczone papryki są wypełnione aromatycznym nadzieniem z pomidorów, rozmarynu i cytryny, a następnie zwieńczone rozpływającą się mozzarellą. Podawane na puszystym kuskusie z wyrazistą salsą verde z pietruszki, kaparów, cytryny i czosnku.