...
00%

Kontakt :

  • Adres: Siekierczyna 34-600 Limanowa
  • Godziny pracy 15:00 - 21:00
  • Infolinia: +48 884081780
  • E-mail: biuro@dailybox.pl

Brak produktów w koszyku.

Eryk - 09/21/2024

Pierś z kurczaka faszerowana serem

Pierś z kurczaka faszerowana serem

Przejdź do przepisu
1 Dodaj do ulubionych
Zobacz galerię 1 zdjęcie

Pierś z kurczaka faszerowana serem

Soczysta pierś z kurczaka faszerowana Serem na Sałatce, podana na lekkiej sałatce, z odświeżającym cytrynowym dressingiem.

1 Dodaj do ulubionych
Czas Przygotowania 15 mins Czas Gotowania 15 mins Czas całkowity 30 minut Trudność: Średnio zaawansowane Kalorie: 600 Najlepsza pora roku: Nadaje się przez cały rok

Składniki

Tryb gotowania Wyłączony

Instructions

1. Przygotowanie składników:

  1. Rozgrzej piekarnik do 220°C (lub 200°C z termoobiegiem).
  2. Obierz marchewki i pokrój je ukośnie na plasterki o grubości około 0,5 cm.
  3. Odcedź i opłucz fasolę.
  4. Cebulę przekrój na pół i pokrój w krążki o grubości 1 cm.
  5. Umyj cytrynę w gorącej wodzie, zetrzyj z niej 1 łyżeczkę skórki i pokrój na 6 części.

2. Marynowanie i pieczenie warzyw:

  1. W dużej misce wymieszaj gałązkę rozmarynu, jedną trzecią slodkiej papryki, sok z 1 kawałka cytryny, startą skórkę cytryny, 1 łyżkę oliwy z oliwek, sól i pieprz.
  2. Dodaj marchewkę, fasolę i cebulę, dokładnie wymieszaj.
  3. Przełóż warzywa na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez 20–25 minut. Możesz zastąpić blachę naczyniem żarodpornym

3. Przygotowanie kurczaka:

  1. Pierś kurczaka przekrój poziomo, nie przecinając do końca, i rozłóż jak książkę.
  2. Lekko rozbij mięso, aby było cieńsze. Dopraw pozostałą słodką papryką, solą, pieprzem i odrobiną oliwy z oliwek. Na środek filetów rozkrusz połowę sera, złóż mięso.
  3. Na ostatnie 14–16 minut pieczenia warzyw, ułóż kurczaka na blasze i piecz, aż będzie upieczony.

4. Przygotowanie dressingu:

  1. W tej samej misce wymieszaj musztardę, sok z jednego kawałka cytryny, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1 łyżeczkę miodu do smaku, 1 łyżkę wody, sól i pieprz.

5. Przygotowanie sałatki:

  1. Sałatę rzymską pokrój na kawałki odpowiedniej dla Ciebie wielkości.
  2. Po upieczeniu warzyw dodaj je do miski z dressingiem, usuń gałązkę rozmarynu i wymieszaj.
  3. Dodaj sałatę i ponownie delikatnie wymieszaj.

6. Podanie dania:

  1. Na talerzach rozłóż sałatkę, posyp pozostałym serem feta.
  2. Na wierzchu ułóż pieczonego kurczaka.
  3. Skrop wszystko sokiem z cytryny i odrobiną oliwy z oliwek.
  4. Smacznego!
Wartości odżywcze

Ilość na porcję dla 100g
Kalorie 97kcal
% Dzienna wartość *
Tłuszczy Całkowicie 3.82g6%
Węglowodanów Całkowicie 6.47g3%
Białko 8.31g17%

* Procent dziennej wartości oparty jest na diecie zawierającej 2000 kalorii. Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne może być wyższe lub niższe w zależności od indywidualnych potrzeb.

Słowa kluczowe: Pierś z kurczaka faszerowana serem

Poprzedni
Wszystkie posty
Następny
1 Dodaj do ulubionych
Min
1 Dodaj do ulubionych

Udostępnij w swojej sieci społecznościowej

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.